Futuristic and fluid, Discovery’s new global headquarters bring together 5000 employees who were previously housed in four separate buildings. Efficiency and future growth underpin the new workspace, which is the largest new build to date to receive a 5 Star Green Star rating by the Green Building Council South Africa. In line with Discovery’s holistic approach to health, the building was imagined from the inside out, creating a dynamic free flowing environment where the Discovery community could thrive. From the ground floor up, the entire space was designed to create a healthy working environment that promotes collaboration, innovation and business efficiency.


At the heart of the design sits two expansive light-filled atriums surrounded by open floors and connected by a central concourse.

Conceived as a grand central station - an interchange between the company and its clients - the concourse houses escalators linking double volume bridges that seamlessly bring the floors together. Accessible to all employees, the roof opens up onto a landscaped retreat where a fully equipped gym, running track, yoga decks and multipurpose courts encourage an active lifestyle. Like a spaceship set to sail, the building’s sensual shape and form create a monumental statement that gives the building a unique visual signature.

Appointment 2014
Area Sandton
Developer Growthpoint Properties Limited, Zenprop Porperty Holdings
Structural Engineer Sotiralis Consulting
Quantity Surveyor Pentad Quantity Surveyors
Facade Consultant Pure Consulting
Completion 2017
Capacity 110000m2
Project Manager Morta Project Management
Landscape Architect Insite Landscape Architects
5-Star Green Star SA Office V1 Design